NVM ZHZ is de beroepsorganisatie van makelaars o.g. in de regio Zuid-Holland Zuid
Vind een NVM Makelaar Contact    Inloggen

Nieuws

 16 jan 2019 14:41
Ervaring Crisis in de financiële sector in 2008 zorgde voor de grootste vastgoedcrisis aller tijden. Huizenprijzen kelderden en Nederland, ooit internationaal nummer één in projectontwikkeling, verdween van het podium. Leegstand van kantoren, winkels en bedrijfsruimten vormden het decor van de sector voor jaren.

Lees verder op NVM.nl


 16 jan 2019 14:31
Innovatie Nog ver voordat in iedere huiskamer internet draaide, werd het woningaanbod in 1997 door 50 IT-specialisten op de NVM-website gezet. Een operatie van jewelste. Slechts 7 procent van de Nederlanders had toen pas de beschikking over internet. Het was dus helemaal niet zo vanzelfsprekend om woningen op een website te plaatsen.

Lees verder op NVM.nl


 16 jan 2019 14:29
Creativiteit Zweedse en Duitse beleggers investeerden en financierden voor miljarden guldens in commercieel vastgoed op Nederlandse bodem. Het waren de gouden jaren 90. NVM introduceerde haar eigen hypotheekadviesformule. Bomen reikten tot aan de hemel, zo leek het. Het marktaandeel hypotheekbemiddeling groeide naar bijna 25 procent. Ook waren er flinke uitdagingen. Aangenomen wetsartikelen maakten een einde aan het tweezijdig berekenen van courtage.

Lees verder op NVM.nl


 16 jan 2019 10:33
Erfpacht van agrarische gronden Advisering bij pacht en erfpacht is een van de werkzaamheden van de NVM Agrarisch & Landelijk Vastgoedmakelaar. Johan Zandbergen van VSO makelaars in Dronten legt uit wat erfpacht van agrarische gronden precies inhoudt en welke mogelijkheden zij biedt.

Lees verder op NVM.nl


 15 jan 2019 11:50
Nieuwe makelaars en taxateurs januari 2019 Maandagavond 14 januari 2019 heeft de NVM de eerste nieuwe groep makelaars en taxateurs van dit jaar welkom geheten bij de vereniging. Zij legden tijdens de beëdiging de eed of belofte af, waarmee ze aangeven de NVM Erecode en kwaliteit na te streven. Welkom!

Lees verder op NVM.nl


 14 jan 2019 14:28
Maatschappij Door de zogenaamde “tweede” oliecrisis in 1979 kwam de Nederlandse economie sterk onder druk te staan. De woningmarkt stortte in. Prijzen kelderden met minstens 30 procent. 69 procent van de makelaarskantoren schreef rode cijfers en een aantal makelaarskantoren moest de deuren sluiten.

Lees verder op NVM.nl


 14 jan 2019 14:23
Communicatie In de jaren 70 werd communicatie een professioneel instrument in de makelaarsbranche. Het ene na het andere magazine, onderzoek of idee popte op. Met de Vastgoedmarkt én de eerste hoofdredacteur Dirk Rompelman als voorlopers in het commercieel vastgoed. In het kielzog werd Woongaard gelanceerd door de NBM, een magazine waarin het woningaanbod stond.

Lees verder op NVM.nl


 14 jan 2019 11:30
Wanneer zit je ‘echt’ vast aan de koop? Je hebt je huis gevonden. De verkoper zegt zelfs akkoord te willen gaan met jouw bod en voorwaarden. Tijd om de champagne te ontkurken? Zet die fles nog even koud, want zolang er niets ondertekend is, is het huis nog niet van jou. Pracht Aankoopmakelaars legt je per fase in het aankoopproces uit wanneer je ‘echt vast’ zit aan je nieuwe huis.

Lees verder op NVM.nl


 13 jan 2019 09:54
Ontwikkeling Cor van Zadelhoff richtte in 1968 Zadelhoff Makelaars op en specialiseerde zich als eerste professionele makelaar in commercieel vastgoed. Een icoon in de branche, die aan de basis stond van grote commercieel vastgoedontwikkelingen in ons land.

Lees verder op NVM.nl


 11 jan 2019 08:10
120 jaar pionieren De schaalvergroting in de jaren 50 leidde tot een meer liberale consumptiemaatschappij in de jaren 60. Nieuwe goederen kwamen op de markt en werden een vorm van status en prestige. Het is de start van de professionele projectontwikkeling, met Hoog Catharijne (Bredero Vastgoed, 1963) als symbolische eerste paal van het commercieel vastgoed in Nederland.

Lees verder op NVM.nl


 10 jan 2019 10:47
120 jaar veerkracht Nederland werd in 1940 in een paar dagen onder de voet gelopen door de Duitse bezetters. De Nederlandse Bond van Makelaars (NBM) probeerde de rijen te sluiten.

Lees verder op NVM.nl


 9 jan 2019 13:33
Meer mensen zetten hun woning te koop De gekte op de Nederlandse woningmarkt begint iets af te nemen. “In sommige regio’s en met name Amsterdam zien we dat het plafond van voortdurende prijsstijgingen langzaam bereikt wordt”, zegt NVM-voorzitter Ger Jaarsma. De NVM merkt dat de daling van het aantal transacties wat afvlakt, het aanbod sinds lange tijd weer iets stijgt en dat de prijsstijgingen niet meer zo groot zijn.

Lees verder op NVM.nl


 9 jan 2019 08:35
120 jaar vooruitgang De Eerste Wereldoorlog leek alweer een eeuw geleden in 1928. De Olympische Spelen in Amsterdam stonden voor de deur en speciaal voor het sportevenement werden woningen in de Stadionbuurt voor sporters en toeschouwers gebouwd.

Lees verder op NVM.nl


 8 jan 2019 14:15
120 jaar vakmanschap De voorloper van de NVM is de Nederlandse Bond van Makelaars in onroerende goederen (NBM). Ooit gestart in 1898. In een tijd dat er steeds meer kritische geluiden klonken over de erbarmelijke omstandigheden waarin Nederlanders in steden leefden.

Lees verder op NVM.nl


 3 jan 2019 11:02
Ook kleine woningbouwprojecten kunnen straks versnellen De Tweede Kamer heeft er mee ingestemd dat ook kleine woningbouwprojecten in aanmerking kunnen komen voor versnelling. Dit deden zij door in te stemmen met een amendement van de coalitie (VVD, CDA, D66, CU) dat de reikwijdte van het projectuitvoeringsbesluit van twaalf naar vijf woningen verruimt.

Lees verder op NVM.nl


 19 dec 2018 12:00
Per 1 januari 2019 subsidieregeling voor rijksmonumentenonderhoud Vanaf 1 januari 2019 geldt er voor uitgaven aan monumentenpanden een subsidieregeling in plaats van fiscale aftrek. De Wet fiscale maatregel rijksmonumenten, die dit regelt, is op dinsdag 18 december jl. aangenomen door de Eerste Kamer.

Lees verder op NVM.nl


 19 dec 2018 08:51
Meer inkomen, minder hypotheek voor de koopstarter? Met het huidige woningtekort is de koopstarter het kind van de rekening. Als er te weinig woningen zijn, impliceert dat degene die nog geen woning heeft, het risico loopt om aan de kant te blijven staan. Bovendien leidt een woningtekort tot extra prijsstijgingen waardoor een koopstarter met gemiddeld genomen een beperkt inkomen uit de markt geprijsd dreigt te worden.

Lees verder op NVM.nl


 18 dec 2018 10:58
Column: Bewogen jaar Het is een bewogen jaar geweest voor de NVM en de ruim 4.200 NVM-makelaars en taxateurs die dagelijks hun werk maken van het bemiddelen, taxeren en adviseren bij de verkoop en koop van woningen, commercieel en agrarisch vastgoed. De ontwikkelingen op de onroerendgoedmarkt maken duidelijk dat kwaliteit, innovatie, maatwerk en service de speerpunten moeten zijn voor ons beleid in 2019 en de jaren daarna.

Lees verder op NVM.nl


 14 dec 2018 15:48
Kamer spreekt zich uit voor harde plancapaciteit en over-programmeren De Tweede Kamer heeft een tweetal moties aangenomen waarin wordt gepleit voor overprogrammeren en harde plancapaciteit. Ook wordt opgeroepen om meer te bouwen in gemeenten boven Amsterdam en rondom Utrecht. De moties zijn beide ingediend door de VVD en het CDA. De NVM is blij met deze moties omdat hierdoor meer druk wordt uitgeoefend op provincies en gemeenten om voldoende woningen te bouwen.

Lees verder op NVM.nl


 12 dec 2018 12:40
Bemiddeling bij fosfaatrechten Op 1 januari 2018 is het fosfaatrechtenstelsel ingevoerd. NVM A&LV-makelaars bemiddelen bij de aan- en verkoop van deze rechten. “Het is onze rol om ervoor te zorgen dat dit proces tussen verkopers en kopers zo transparant mogelijk verloopt”, aldus Albert de Koning, directeur van De Koning & Witzier Makelaars uit Waarder.

Lees verder op NVM.nl


Categorieën

Regionaal nieuws

Nationaal nieuws


Vind een NVM makelaar


.

Vacatures

 15 jan 2019
Vacature makelaar bij Schieland Borsboom NVM Makelaars te Rotterdam (m/v) Schieland Borsboom NVM Makelaars, Rotterdam

 15 jan 2019
Vacature taxateur (minimaal a-RMT) bij Kolpa Makelaars in Rotterdam (m/v) Kolpa Makelaars, Rotterdam

 15 jan 2019
Vacature bedrijfsmakelaar (minimaal a-RMT) bij Kolpa Makelaars in Rotterdam (m/v) Kolpa Makelaars, Rotterdam

 Evenementen

feb
07
Art Rotterdam
Van Nellefabriek, Rotterdam