NVM ZHZ is de beroepsorganisatie van makelaars o.g. in de regio Zuid-Holland Zuid
Vind een NVM Makelaar Contact    Inloggen

Nieuws

 14 jun 2019 13:35
NVM maakt zich hard voor verduurzaming woningmarkt NVM heeft met SamenGroen een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een makelaarsplatform dat zich richt op de verduurzaming van woningen.

Lees verder op NVM.nl


 12 jun 2019 15:36
Woningmarkt is essentieel voor gezonde economie De oplossing voor oververhitting op de woningmarkt is simpelweg meer bouwen. Dat is de boodschap van DNB-president Klaas Knot en CPB-directeur Laura van Geest die beiden hameren op het belang van de woningmarkt voor de economie.

Lees verder op NVM.nl


 12 jun 2019 15:24
Nieuwe BENG-eisen voor nieuwbouw per 1 juli 2020 De ministerraad heeft op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) ingestemd met een wijziging van het Bouwbesluit over energiezuinige nieuwbouweisen. Met deze wijziging moeten vanaf 1 juli 2020 alle nieuw te bouwen gebouwen voldoen aan de Bijna Energieneutrale Gebouw eisen (BENG). Daarmee worden strengere eisen gesteld om zo het energiegebruik te verlagen.

Lees verder op NVM.nl


 12 jun 2019 10:52
NVM steunt ACM bij actie tegen verboden bemiddelingskosten Omdat huurbemiddelaars nog steeds in strijd met de regels bemiddelingskosten rekenen aan huurders is de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in actie gekomen. De ACM heeft lasten onder dwangsom opgelegd aan enkele huurbemiddelaars.

Lees verder op NVM.nl


 12 jun 2019 10:44
Straks op RTL4: Voor hetzelfde geld Eind oktober start op RTL4 het nieuwe programma ‘Voor hetzelfde geld’. In deze reeks gaat presentatrice Natasja Froger elke aflevering met een stel of gezin dat een volgende stap wil maken in hun wooncarrière op zoek naar een nieuw huis. 

Lees verder op NVM.nl


 11 jun 2019 17:10
Nieuwe meetinstructies van kracht per 1 juli 2019 Op basis van gebruikerservaringen zijn deze meetinstructies nu geactualiseerd. In de meetinstructies die gelden vanaf 1 juli 2019 is in de tekst het nodige gewijzigd om één en ander te verduidelijken. Daarbij is de meetinstructie afgestemd op de gewijzigde Wet BAG, zodat de meetinstructie goed bruikbaar blijft voor het bepalen van de oppervlakte van verblijfsobjecten die zijn vastgelegd in de Basisregistratie adressen en gebouwen.

Lees verder op NVM.nl


 5 jun 2019 13:21
Cushman & Wakefield sluit zich aan bij NVM Business Internationaal adviseur Cushman & Wakefield, marktleider in alle sectoren van de commercieel vastgoedmarkt, sluit zich aan bij NVM Business. Op woensdag 5 juni tekenden Jeroen Lokerse (Cushman & Wakefield) en Marcel de Boer (NVM Business) de lidmaatschapsdocumenten op de Provada op de stand van NVM Business.

Lees verder op NVM.nl


 4 jun 2019 15:39
Interview Marcel de Boer in VG Visie 'Vertrouwen winnen van de markt' Voor de PROVADA beursspecial van VG Visie is voorzitter van NVM Business, Marcel de Boer geïnterviewd. ‘In een drastisch veranderende wereld, is het cruciaal dat we het vertrouwen winnen vande markt,’ betoogt hij. ‘Makelaars, taxateurs en adviseurs in het commercieel vastgoed moeten een brug slaan tussen de vraag van de klant en de nieuwe digitale diensten die in opkomst zijn.’

Lees verder op NVM.nl


 4 jun 2019 11:56
Asbestverbod van de baan Er komt geen verbod op asbestdaken. De Eerste Kamer heeft dinsdagmiddag 4 juni het wetsvoorstel van het kabinet waarin asbest als dakbedekking verboden wordt, verworpen. Eerder was de Tweede Kamer wel akkoord gegaan met het verbod.

Lees verder op NVM.nl


 4 jun 2019 10:27
100.000 woningen erbij voor zuidelijke Randstad Maandag 3 juni is de woondeal voor de zuidelijke Randstad ondertekend. Met de woondeals wil het ministerie BZK samen met provincies en gemeenten de woningbouwproductie versnellen. Bouwend Nederland en Neprom tekenen daarom ook.

Lees verder op NVM.nl


 24 mei 2019 09:10
Wisselingen in bestuur vakgroep Wonen Tijdens de ledenvergadering van de NVM-vakgroep Wonen heeft waarnemend voorzitter Zwany van Brussel afscheid genomen van het bestuur en daarmee ook van het Algemeen Bestuur.

Lees verder op NVM.nl


 16 mei 2019 11:47
Zwany van Brussel bij BNR Bouwmeesters Vice-voorzitter Zwany van Brussel van de NVM was te gast bij BNR Bouwmeesters om te spreken over het behalen van de ambities van de Nationale Woonagenda.

Lees verder op NVM.nl


 13 mei 2019 14:33
Energiebesparing en verduurzaming van bedrijfsmatig vastgoed Uiterlijk 1 juli 2019 moeten 125.000 bedrijven en instellingen rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. Alle bedrijven die per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas(equivalent) verbruiken, hebben de plicht hun energiebesparende maatregelen te rapporteren. Met deze informatieplicht willen de overheid en het bedrijfsleven energie besparen stimuleren.

Lees verder op NVM.nl


 9 mei 2019 16:14
Minister Ollongren: Bouwkundige keuring niet verplicht In 2017 is ongeveer in 25% van de koopcontracten een voorbehoud van bouwkundige keuring opgenomen. In de beantwoording op schriftelijke vragen van Tweede Kamerlid Nijboer (PvdA) over het niet opnemen van een bouwtechnische keuring in het koopcontract schrijft minister Ollongren dat het niet verplicht is om de bouwkundige keuring te laten uitvoeren.

Lees verder op NVM.nl


 9 mei 2019 10:36
Aanbod commercieel vastgoed eerste kwartaal 2019 verder gedaald Het aanbod van commercieel vastgoed, waarmee wordt bedoeld kantoor-, bedrijfs- en winkelruimte, is in het eerste kwartaal van 2019 verder gedaald. De opname van bedrijfsruimte en kantoorruimte bleef op niveau. Op de winkelmarkt lag de opname echter beduidend lager dan in het eerste kwartaal van 2018. Dit blijkt uit cijfers van NVM Business.

Lees verder op NVM.nl


 8 mei 2019 10:22
Koopwoningmarkt in een stagnerende fase De huidige Nederlandse koopwoningmarkt kan als ‘stagnerend’ worden getypeerd. Er is sprake van een dalende trend in het aantal transacties en het aantal verkochte nieuwbouwkoopwoningen en van een aanhoudende, maar enigszins afvlakkende stijging van de koopprijzen in de afgelopen kwartalen.

Lees verder op NVM.nl


 7 mei 2019 17:51
Online Bieden: 300 woningen en tips van een ervaren makelaar Op 30-04-2019 werd de 300e woning via NVM Online Bieden aangeboden. Een mijlpaal. De makelaar die dit huis aanbood is Jacco van der Houwen van makelaardij Van der Houwen in Groningen. Een interview met de Online Bieden-makelaar van de eerste minuut.

Lees verder op NVM.nl


 7 mei 2019 09:49
Nieuwe makelaars en taxateurs mei 2019 Maandagavond 6 mei 2019 heeft de NVM een nieuwe groep makelaars en taxateurs welkom geheten bij de vereniging.

Lees verder op NVM.nl


 6 mei 2019 08:49
Vraag naar logistiek vastgoed naar recordhoogte De markt voor logistiek vastgoed in Nederland stond in 2018 in het teken van een grote vraag naar distributiecentra en grootschalige opslagruimten, zowel door bedrijven (logistieke dienstverleners, retailers en producenten) als door beleggers. Sterker nog: de vraag naar logistiek vastgoed was nog nooit zo groot als in het afgelopen jaar.

Lees verder op NVM.nl


 2 mei 2019 10:00
Kamerbrief met de concept-Subsidieregeling Sanering Varkenshouderijen Minister Schouten (LNV) stuurt de Tweede Kamer een brief met de concept-Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv), met een nota van toelichting.

Lees verder op NVM.nl


Categorieën

Regionaal nieuws

Nationaal nieuws


Vind een NVM makelaar


.

Vacatures

 30 apr 2019
Bevlogen medewerker binnendienst (m/v) bij Vijfvinkel Trossel te Dordrecht Vijfvinkel Trossèl Makelaars, Dordrecht

 30 apr 2019
Vacature makelaar bij Schieland Borsboom NVM Makelaars te Rotterdam (m/v) Schieland Borsboom NVM Makelaars, Rotterdam

 15 apr 2019
Office medewerker Makelaarskantoor Langejan, Rotterdam Makelaarskantoor Langejan, Rotterdam

 Evenementen

jul
12
Big Rivers
Dordrecht
jul
12
North Jazz Festival
Rotterdam Ahoy